Nyheter

Ska barnen betala för arenan?

Nyheter • Publicerad 6 april 2009

Fick nyligen en länk i ett mejl på datorn. Gick in på den länken och fick då en uppmaning att skriva på en namninsamling för att stoppa nedskärningarna inom barnomsorgen i Kristianstad.

Efter att ha läst det som står där slår en tanke mig: "såklart att de vill skära ner inom barnomsorgen". Varför skulle de inte vilja detta, det finns väl inget annat direkt sätt att finansiera byggandet utav den nya arenan. En arena, som jag uppfattar det i alla fall, ingen vill ha.

Det var en stor namninsamling om att vi, invånarna i Kristianstad, ville ha en folkomröstning. Men inte. Politikerna fattade det stora beslutet att Kristianstad kommun skulle ha råd att bygga denna stora arena. Men i dag visar det sig att vi egentligen inte har råd.

När nu politikerna väl har fått detta klart för sig så kommer någon smart kommunpolitiker på att de kan skära ner på barnomsorgen.

Jag tycker att de har gjort det tillräckligt i dagsläget. Under tiden som jag gick i grundskolan, 1994 – 2003 så märkte man verkligen hur mycket pengar som saknades inom skolan. Även i dag så saknas det stora summor pengar samt lärare och eleverna blir lidande.

Vi gick i stora klasser med runt 32 elever i varje klass. Vi hade en lärare på varje lektion. Det är inte acceptabelt enligt mig. Ska det nu bli så att en förskollärare på ett dagis ska ha hand om lika stora grupper med barn? I så fall så kommer jag inte att placera min dotter på ett dagis. I alla fall inte ett som styrs av Kristianstad kommun.

Politikerna borde nog ha tänkt igenom detta arena bygge lite innan de skred till verket.

Anders Olsen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.