Nyheter

Sluta stjäla medborgares och företags tid

En stor broms för näringslivet och allmänhet är de så kallade "handläggningstider" kommuner och statliga verksamheter tillämpar.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2011

I de allra flesta fall är det uppenbart att ren slöhet och likgiltighet som ligger bakom. I Kristianstad vet jag ett fall där ett företag fått vänta tills nu, åtta månader, på ett struntärende. Detta kan stjälpa företaget med arbetslösa medarbetare som följd.

Detta för att en kommunal handläggare tydligen struntar I sitt jobb. Finns det ingen ledning som kontollerar och ser till att arbetet flyter undan?

Det finns ingen som helst ursäkt för att inte fullgöra de åtaganden man har. Speciellt som det är monopol, företag och allmänhet kan inte välja "annan leverantör".

I ett privat företag handläggs inkomna beställningar omedelbart. De anpassar hela tiden sin verksamhet efter kundernas behov och ser tilla att medarbetarna gör det de ska.

Varför ska kommunen och andra tillåtas låta "kunderna" vänta i åratal?

Tidsstöld
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.