Nyheter

Socialen nekar pengar och bostad

Nyheter • Publicerad 16 augusti 2004

Det finns flera personer i Kristianstads kommun som i dag står på bar backe, utan vare sig bostad eller mat, då socialen nekat dessa ekonomiskt bistånd, trots att många av de drabbade har fullgjort sina skyldigheter för att få sin rätt.

Vill påpeka att alla gör inte det, men de flesta.

Vet också att det finns personer som fått bostad trots att de inte varit berättigade till detta. Det finns bra socialsekreterare som förstår och hjälper, och dåliga som inte borde arbeta med detta, då de ej vet och känner till verkligheten. Ont om jobb, bostäder med mera.

Exempelvis på ett-två arbeten söker 100-150 personer och någon får detta, men inte någon som varit långtidsarbetslös eller av annan anledning ej arbetat.

Socialförsäkringen kräver för mycket av arbetsgivaren i dag, som sjukersättning i tre veckor plus alla övriga sociala avgifter. Dessutom skall lön betalas till en eventuell vikarie plus ej att förglömma semesterpengar. En tung börda. Därför blir det svårt för arbetsgivaren att välja en långtidsarbetslös av rädsla för eventuell sjukdom eller annan frånvaro

Trots dessa regler tror socialen och arbetsförmedlingen att det finns arbeten. Ja, det finns men inte till alla, tyvärr!

Var finns rättvisan och rättigheterna?

En som lyckats få jobb

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.