Annons
Nyheter

Stoppa våldet i Palestina

Nyheter • Publicerad 7 januari 2009

Det israeliska övervåldet slår hårt mot alla människor i Palestina. De får nästan dagligen utstå, se och känna det israeliska övervåldet, på väg till jobbet eller skolan, i sitt bostadsområde och på nätterna.

De fysiska och psykiska påfrestningarna är så stora att undersökningar visar att väldigt många palestinska barn och ungdomar går i självmordstankar.

Annons

Det är Israel som är den överlägsna militärmakten i konflikten. Det är Israel som ockuperar Västbanken, Gaza och östra Jerusalem och som har använt brutalt övervåld i konflikten.

Att den israeliska armen så totalt bryter mot Genèvekonventionen är en kränkning mot det palestinska folket, men också en förolämpning mot internationell rätt.

Men nu måste statsminister Fredrik Reinfeldt (m) och utrikesminister Carl Bildt (m), men även ledande politiker i alla partier, öka pressen för att EU gör något för att stoppa Israels övervåld mot palestinierna. David Magnusson (s)Mansour Ahmed (s)Tonka Fredlund (s)Roland Nilsson (s)Olle Borg (s)Pernilla Rydell-Olsson (s)Ahmed Zeidan (s)Hans Berg (s)Elisabeth Lilja (s)Kenth Hellqvist (s)Natasa Mirosavic (s)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons