Nyheter

Studentikosa skämt kontra skämda skämt

Nyheter • Publicerad 3 maj 2005

Söderportgymnasiets Christoffer Ivarsson uttalar sig i Bladets Tyckt och tänkt (30/4) om de så kallade studentikosa skärmytslingarna mellan gymnasieskolorna Söderport och Österäng. Österängskämten är inte roliga lyder rubriken. Underförstått: till skillnad från Söderports aktiviteter vid Sjövägen?.

Undertecknad arbetade några år på en av gymnasierna och fotodokumenterade under den tiden ett antal resultat av nattliga attacker.

Förvisso bar en hel del det studentikosa skämtets fana högt - vad gäller båda gymnasierna. Men tyvärr måste merparten sättas under rubrik av vandalism och plumphet. Statistiskt vinner nog Söderport plumphetspriset med ofta förekommande dörrblockeringar på varianter av ko- och hästgödsel. Även vandalismpriset till Söderport för idogt fasad- och asfaltklotter. Men inte enbart ris. Rosor till Söderport för kanske de roligaste skämten – en bil vid Söderportskolans flaggstång undantagen – som när "hjulen står för dörren" och ...

Ja, se vidare http://www.ksk.nu/kariren/kari103b.pdf (sidan 14-15).

HJA

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.