Annons
Nyheter

Svårt att få bostad i särskilt boende

Nyheter • Publicerad 5 september 2003

Jag har i flera år försökt få bostad i särskilt boende till exempel på Sommarro, då min hälsa är mycket försämrad. Ansökan sker genom omsorgsnämnden.

Det går till så att det kommer hem två-tre "damer" som frågar litet om mina förhållanden.

Annons

Jag är blind på ett öga, har svga syn på det andra ögat. Kan ej läsa mindre texter, trafikanvisningar och dylikt. Samt har även en muskelsjukdom som medför värk och svullnad, vilket även medför sväljsvårigheter som gör att jag lätt "sätter i halsen". Har rullator på grund av balanssvårigheter.

Men dessa tre damer från omsorgsförvaltningen har bestämt att jag ej behöver bo i särskilt boende, utan kan klara mig själv hemma. Den ena damen har bara varit med en gång, men vet ändå hur jag mår, bättre än jag själv dessutom.

Jag handlar hem djupfrysta portioner ibland eller annat färdiglagat. Kan ej själv hantera spisen då jag knappt ser något.

En av de sista frågorna från damerna löd: "Varför har du slutat äta på Sommarro?" Jag brukar ej äta på Sommarro, bara ibland. Frågan verkar totalt omotiverad. Måste man äta där innan för att få lov att flytta dit?

Efter vilka normer bestäms behovet? Frågorna är väldigt konstiga! Verkar mera som att "henne vill vi inte ha där".

Därefter meddelade de tre damerna att "vi har bestämt att du ej är berättigad att bo i särskilt boende.

GM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons