Nyheter

Svenskar har det inte alltid så lätt

Kommentar till nyhetsartikeln "Orken tryter hos fyrabarnsmamma" (9/2) och insändaren från "Ulf-Jörgen" (15/2). Till dig Saba vill jag bara säga snälla rara, du är långt i från ensam om att få gå 100 meter till tvättstugan, massor med föräldrar här i Sverige får liksom du ensamma bära både tvätt och ha barn med sig för att kunna tvätta. Varför ska du prioriteras med en tvättmaskin precis runt hörnet?
Nyheter • Publicerad 18 februari 2008

Det är inte heller bara du som har sjuka barn som "ställer till det". Vad får dig att tro att vi här i Sverige inte har samma problem? Du får väl som alla vi andra ordna en tillfällig barnvakt som tar hand om barnen när de inte kan följa med. Det stod i artikeln att din syster och hennes man bor här i Kristianstad, de kan ju hjälpa dig. Att lämna barnen själva hemma när du gör dina ärenden, låter ju fruktansvärt oansvarigt.

Ingen vill väl att ens barn ska växa upp otryggt som du säger, det var väl därför som du kom hit till Sverige. Sedan har du fått förmånen att få välja var du vill bo, inte illa för det är långt ifrån alla som får göra det av oss här. Ofta får familjen flytta dit där det finns arbete och det är inte alltid till en trygg mindre stad.

Tycker precis som det du skriver, "Ulf-Jörgen": "Det står mig faktiskt upp i halsen, hur länge ska svenska knegare som går upp 5, 6 eller 7 varje morgon för att producera skattepengar orka".

Detta som "Ulf-Jörgen" skriver är verklighet hemma hos oss, min man går upp 05.00 varje morgon för att ta sig 10 mil till sitt arbete och är hemma igen vid 18.30. Eventuellt hamnar vi i den sitsen att vi får flytta från Kristianstad till Malmö, vi har inget val som du har haft, att bli arbetslös i så fall. Förutom en lång och arbetsam dag för min man så går som sagt en stor del av inkomsten till skatt, därför känns det riktigt surt och läsa gråt- och snyftartikeln om hur himla synd det är om dig. Det du gnäller över om att inte ha hjälp med - tvättstuga, sjuka barn, bostad etcetera - är verklighet för många av oss andra som bor och lever här i Sverige.

Varför är det så synd om just dig Saba? Du ska få en bostad om ett par veckor, du är inte ställd på bar backe precis. Du blir omhändertagen av oss skattebetalare. Begära att allt ska stå fixat och klart till dig när du kommer hit är ju helt sanslöst.

Här i Kristianstad får man faktiskt stå i kö långa tider för att få en lägenhet, man får snällt vänta tills det blir någon ledig. Du har förmånen att få förtur och därmed så får någon annan som redan väntat länge vänta ännu längre.

Katarina

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.