Annons
Nyheter

Sverige bra för miljöarbetet i EU

Nyheter • Publicerad 1 september 2003

JAPeter Eriksson (mp) påstår i tv att alla skor kommer att tillverkas i storlek 43 om vi inför euron.

Vidare påstår han att norrlänningar äter soppa med soppslev, till skillnad från oss andra som äter med sked. Vi som ser nyktert på tillvaron vet att inget av dessa påståenden är korrekt.

Annons

Överhuvudtaget uttalar sig miljöpartiets representanter om ECB, konvergenskrav, asymmetriska chocker med mera, på ett sätt som visar att deras kunskaper i dessa frågor är mycket begränsade.

Men – varför talar man inte om miljön. Jag tycker att ett miljöparti borde bry sig om miljön. Svaret är enkelt.

Man vet att miljöfrågorna inte kan lösas på nationella plan och man vet att Sverige har betytt mycket för miljöarbetet inom EU. Eftersom mp vill att vi ska gå ur EU, vill man inte väcka denna för Europasamarbetet så positiva fråga.

Att mp sedan hyllar vår fristående riksbank i eurodebatten, samtidigt som man i sitt partiprogram och inrikesdebatten uttryckligen vill att vi återgår till en politikerstyrd riksbank, gör deras europaagenda mycket suspekt.

Göran Dandelo (m)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons