Nyheter

Tabletterna hjälpte mig

Nyheter • Publicerad 1 februari 2008

ººAngående artiklarna som har skrivits om de så kallade lyckopiller. Jag är en kvinna i 30-årsåldern som efter en mycket traumatisk förlossning blev helt isolerad från omgivningen.

Jag vågade inte gå utanför husets väggar och kunde inte göra saker som jag med lätthet gjorde innan förlossningen. Som tur var hade jag personer i min omgivning som förstod att något var riktigt fel.

Jag tog kontakt med läkare på allmänpsyk. Läkarna är väldigt noga man genomgår samtal och ska uppfylla vissa krav för att få dem. Som i mitt fall konstaterade man panikångerssyndrom.

Med tabletter och terapi är jag nu tillbaka till ett normalt liv. Jag kan gå ut och promenera, handla och vara ensam hemma utan att tänka att något ska hända med mig eller mitt barn.

Så innan ni ger er på oss som behöver medicinen samla fakta och sprid inte fördomar. Vem som helst kan bli drabbad av att inte må bra i själen.

En som äntligen kan leva normalt igen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.