Nyheter

Tack till hjältarna

Nyheter • Publicerad 5 maj 2003

För en tid sedan råkade vi ut för en trafikolycka vid avfarten till Vä. Bilen demolerades helt och vi tre i bilen fick åka ambulans till akuten på Centralsjukhuset i Kristianstad.

Mitt i allt dramatiskt och tragiskt med olyckan fanns många hjältar och vi fick god hjälp hela tiden. Först vill vi tacka den anonyma kvinna som tog hand om oss innan ambulanserna kom. Hon fanns med hela tiden i vår närhet.

Räddningstjänsten var otroligt skickliga och mjuka. Dom gjorde en fantastisk insats, såväl ambulanspersonalen som brandmännen – och polisen.

Väl på sjukhuset fick vi all uppmärksamhet, för våra skador men också med det där extra som dricka, svar på frågor och närhet. Vi fick så bra hjälp som man kan begära – och vi fick hela tiden veta vad som var på gång. Plus många extra mjuka händer och varma ögon när vi blev ledsna.

Vår svenska sjukvård är fantastisk när den är som på akuten, intensiven och hjärt- och lungkliniken. Vi vill tacka all personal och alla personer som ställde upp för oss efter den trista trafikolyckan.

Elsa och Henry från Malmö

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.