Annons
Nyheter

Tillstånden är personliga

Nyheter • Publicerad 31 januari 2001

Nu måste något radikalt hända. Varför måste alla ni utan tillstånd parkera på parkeringsplatserna som är avsedda för handikappade med parkeringstillstånd?

Finns inte parkeringsvakterna mer eller någon med ansvar över parkeringsplatserna för handikappade. Då man påpekar för någon som ställt sig på en sådan plats får man till svar ”jag skulle bara…” eller ”det ska du skita i, är du polis”.

Annons

DHR vill ha hårdare krav och höjt bötesbelopp för felparkering till tusen kronor. Det är ingen förmån att få ett parkeringstillstånd. Vi som har tillstånd måste ha läkarintyg och kommunens tillstånd för att få ett sådant.

Att vara rörelsehindrad med parkeringstillstånd är ingen förmån, vi är inte annorlunda än andra människor. Det är bara så att vi kan inte gå så långt eller att parkeringsautomaten inte är tillgänglig för mig i rullstol.

Jag skulle också vilja ha ett svar angående parkeringstillstånd som är markerade med CSK har befogenhet att stå på andra handikappsplatser utanför CSK. Parkeringstillstånden är personliga, låna inte ut dessa värdehandlingar.

Jag uppmanar alla med parkeringstillstånd att protestera mot den nonchalans som många bilförare visar med sin attityd mot handikappade. Det är inte enbart okunskap.

DHR Skåne läns distrikt

ÅKE PERSSON

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons