Nyheter

Trygga äldre?

Nyheter • Publicerad 27 april 2009
Arkiv: H Montgomery/Scanpix
Arkiv: H Montgomery/ScanpixFoto: 

Min mor, snart 93 år tvingas nu byta äldreboende för tredje gången. Från Tränehemmet till Björklunden på grund av påstådd renovering.

Boendet på Björklunden har, bortsett från att hon blivit bestulen på pengar, har fungerat helt tillfredställande under flera år. För ett halvår sedan blev hon brutalt nerslagen av en annan boende, vilket resulterade i omfattande skador som krävde sjukhusvistelse. Avvikelserapportering skedde och följden av detta blev att mor upplevs som störande och måste flyttas.

Vi anhöriga motsatte oss givetvis detta, men fick ge upp. Utredning visar demenssjukdom som ger störande beteende.

Mor har nu flyttat till demensboende, men vi tycker ändå att det borde finnas mer humana åtgärder att vidta, än att enkelt flytta omkring en 93-åring. För henne är det inte fullt så enkelt! Har verkligen cheferna på de särskilda boendena rätt kompetens? Vad vi vet bor hyresgästen som slog ned mor kvar på Björklunden.

Barnen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.