Nyheter

Umgänge är viktigare än man tror

När man blir äldre är risken större att bli ensamstående. Så länge man är vid god vigör kan man skapa variation i livet genom att resa, gå på kurser etcetera.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2008

Det sociala livet är otroligt viktigt för att hålla hjärnan i trim. Att enbart bli matad med tv eller datoranvändande är ensidigt och ej tillräckligt stimulerande för hjärnan.

Att bli äldre och dessutom drabbad av en sjukdomsbild är definitivt inte bra. Har man levt isolerad på landet eller undvikit umgänge är risken väldigt stor att resten av livet blir tragiskt. Det hjälper inte att äga massor av pengar om man inte orkar spendera dem. Man kan givetvis vara generös och ge sina barn pengarna i stället. De skall ju få dem ändå en gång.

Umgänget är faktiskt viktigare än man tror. Man kan träffas på en restaurang om man inte känner för matlagning i hemmet. På semester är det ett vanligt sätt att umgås på. Något att prova på hemmaplan.

Lev och njut

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.