Nyheter

Vad ska man med alla nycklar till?

Nyheter • Publicerad 16 januari 2003

Nycklar stöter vi alla på i vardagen. Vad ska man med en mängd nycklar till hela tiden, förmodligen till en mängd olika lås, som man ändå aldrig vet var de sitter.

Min filosofi är att antingen så ska man ha en mängd nycklar annars så kan man lika gärna inte ha några alls. Men åter till frågan: Varför ska man behöva ha så många nycklar?

Okej, nu ska jag inte hänga upp mig på att tala om en massa nycklar. Varför är konservburkar ofta så svåra att öppna, varför spiller man alltid ut lite läsk när man öppnar läskburken och varför ska man nästan alltid välja den långsammaste kassan när man ska betala?

Detta är andra frågor som jag inte heller tänker försöka svara på, för jag kan inte.

Idag hade jag tänkt skriva lite om julen, men till min fasa så ser jag i almanackan att Knut har varit och man har redan dansat ut den. Ursäkta, men vart tog min jul vägen? Jag skulle ju fira julen länge, men nu är den redan över. Är det kanske så att julen varar ända till påska?!

Jag har verkligen inte något emot om julen stannar hela året, för jag gillar julen, jag tycker att det helt klart är en av de bästa delarna av året.

Jaja, nu kommer snart nästa del av året som man längtar efter, nämligen våren. Våren som ger all vårkärlek, alla knoppar som slår ut och allt liv som föds på nytt. Hoppas nu bara att snödropparna snart ska slå ut så våren ger oss något tecken på att den äntligen är på väg, nu när vintern börjat lida mot sitt slut. Vad händer annars, om vintern tar slut och våren inte hunnit börja? Eller?! Just det, vintern slutar ju inte förrän våren är kommen.

Okej, som man säger, det som göms i snö kommer fram i tö. Stämmer kanske, men jag gömde en snöboll innan jul, och den har minsann inte kommit fram än…jag ska nog ge mig ut och leta vidare lite till. Till nästa gång vi hörs så får ni ha det så bra…hmm…Var kan jag ha lagt min snöboll?

Magnus Lindner

magnus_lindner@yahoo.com

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.