Nyheter

Vem är konsumentverket till för?

Nyheter • Publicerad 4 maj 2005

Detta verk med närmare 200 anställda plus en välbetald generaldirektör ser man sällan eller aldrig göra något radikalt för konsumenterna!

Hur kan man passivt medverka till att detta "finstilta" på avtal får förekomma?

Ändamålet är uppenbarligen genom detta falska uppsåt att göra det svårt för kunden/parten. Att missa något väsentligt helt enkelt. Statliga bolag, banker samt försäkringsbranschen missar ej denna möjlighet. Läs det finstilta har blivigt som ett hotskämt!

Detta är dock inget skämt för pensionärer samt övriga personer med nedsatt synförmåga.

Säkert har konsumentverket full vetskap om detta. Man accepterar det slentrianmässigt.

Motståndarna är kanske för starka?

Historiskt visar också det faktum att hög tjänstegrad inom konsumentverket är en säker språngbräda till en ministerpost. Den är säkert viktigast. I dag ryggar man för information om att snart är prismärkningen av matvaror ett minne blott. Sanslös helt enkelt!

Med bland EU:s högsta matpriser skall vi ej kunna se priset förrän vid kassabetalning.

Man häpnar snart inte över något idiotiskt bestämmelse längre. Och som lök på laxen har vi en skattefinansierad myndighet som sitter med armarna i kors.

Bo Barkinge

PRIS

(Pensionärernas Rätt I Samhället)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.