Nyheter

Vi skiljer på kritiken mot invandringspolitiken och synen på invandrare

Replik till "Nock nu: kasta ut dom" (21/8) och "Inte tillräckligt" (24/8) på ledarsidan av Jonas Duveborn.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2010

Uppenbarligen har du valt att medvetet misstolka min insändare. Jag har tidigare mycket tydligt klargjort att vårt parti skiljer på kritiken mot invandringspolitiken och synen på invandrare.

Vi ser det som mycket viktigt att kommunen tar hand om de flyktingar och invandrare som kommit hit, så att de kan få en meningsfull livssituation i Kristianstad.

Detta kräver stora insatser och det är just därför som vi vill att flyktingmottagandet minimeras så att kommunen kan ägna sig åt dem som redan kommit hit.

Kristianstad tar emot upp emot 500 personer om året, trots vi bara har avtalat att ta emot 100. Kristianstad har under många år tagit emot fler asylsökande än de flesta andra kommuner i Sverige. Vi har en redan en stor arbetslöshet i kommunen och den blir inte mindre av att vi tar hit ännu fler som behöver jobb.

Många av dem som kommer hit måste dessutom komplettera sina utbildningar och lära sig det svenska språket, detta tar tid. För oss är det enda vettiga att stoppa mottagandet nu och se till att de som redan är här kan få en dräglig tillvaro.

Integrationsfrågor är svåra skriver du, det håller jag med om. Du påpekar att vi behöver fler människor i Sverige på grund av den demografiska utvecklingen. Vi blir allt äldre och av den anledningen behöver landet mer folk i arbetsför ålder. Under 60- och 70-talet hade vi en stor arbetskraftsinvandring till vårt land. Dessa människor kom snabbt i arbete och har i stor utsträckning bidragit till landets utveckling. De föstes inte ihop i stora bostadsghetton där de tvingades leva på bidrag.

Det fortsatta samarbetet mellan de fem borgerliga partier som för närvarande har majoritet i vår kommun bestäms genom samtal och förhandlingar mellan företrädare för partierna och ska naturligtvis inte dikteras av lokaltidningen i kommunen.

Din artikel är ett hån mot våra väljare och ett försök att framställa vårt parti som främlingsfientligt. Det har aldrig varit någon hemlighet att vi är kritiska till den förda flyktingpolitiken. Det har alltid stått i vårt partiprogram. Invandringspolitiken diskuteras på alla plan och de som är för en obegränsad invandring väljer alltid att plocka fram stämpeln med "främlingsfientlig", så fort flyktingpolitiken ifrågasätts. Vid valet 2002 var det Folkpartiet som stämplades på detta sätt, jämfördes med Dansk Folkeparti och ansågs knappt rumsrena.

Kristianstadsbygdens Framtid tar ansvar för kommunen och står fast vid att det enda humana och vettiga är att säga upp avtalet med migrationsverket tills vi har hjälpt de som redan är här.

Vi vill inte medverka till ännu större motsättningar och utanförskap än vad vi har idag.

Vårt parti tar upp många lokala frågor och är på inget sätt ett enfrågeparti, vilket jag hoppas att Kristianstadsbladet kommer att uppmärksamma.

Kenneth Olofsson (KBF)Kristianstad
Kenneth Olofsson (KBF)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.