Nyheter

Vi vill ha lugn i Degeberga

Nyheter • Publicerad 31 juli 2008

ººNu har vi haft påhälsning i Degeberga stugby väldigt många gånger och det har accelererat sedan skolorna slutat.

Det som har hänt är två inbrott i kiosken, stöld i en gästs stuga, äggkastning in i rum på våra gäster, allmänna trakasserier av några gäster samt brandtillbud i ett bord på en altan framför en stuga hos en gäst.

Incidenterna har enligt gäster i stugbyn skett då där varit mopedkörning i området. Även det som stulits i kiosken indikerar att det rör sig om inte så särskilt rutinerade tjuvar.

Onödigt, särskilt om de hamnar i olycka på grund av något som enbart var tänkt som ett "busstreck". Tänk om till exempel branden i bordet hade tagit sig och spritt sig till stugan med inneboende gäster i. Då är det helt plötsligt inga "busstreck" längre.

Tråkigt att driva en rörelse när andra bara förstör för oss och våra gäster. Därför önskar vi att ni som föräldrar till mopedburna ungdomar i trakten i och omkring Degeberga kollar lite med era ungdomar vad de sysslar med på kvällar och nätter.

Tacksam för hjälp från byinvånarna, så att vi åter kan finna lugnet i vår lilla trevliga by.

Stefan med personali Degeberga stugby
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.