Nyheter

Viasat går ibland ordentligt vilse

Nyheter • Publicerad 3 april 2009

Vill rikta ett tack till Viasat som lyckades, återigen, sända en fotbollslandskamp i en kanal som de flesta kan se. En inte alltför vågad gissning ger vid handen att det kanske är lite för heligt att vanligt folk kan se landskamper i fotboll, för att visa endast i Viasat fotboll.

När det gäller Formel-1 däremot verkar man ha tappat både karta och kompass – för ordenligt vilse är man. Efter att ha rest i större delen av världen kan jag konstatera att världens, i omsatta pengar räknat, största sport har hamnat i en marginalkanal som endast ett ytterst fåtal har tillgång till, nämligen Viasat motor.

Slogan för denna kanal är "en passion – en kanal". Jag frågar mig hur man har tänkt här? Innebär det att jag som fotbollsfantast tycker det är lika intressant med Premier Leauge som med division-4 matcher? Är det för mig som Formel-1 fantast lika självklart att titta på Nascar eller tractorpulling? Nej, självklart har någon som inte har en aning varit med och fattat dessa beslut!

Alla träningar, fördjupningar, intervjuer med mera borde sändas i en specialkanal. Loppen måste kunna visas i en kanal som når ut till människor, och inte i en liten kanal som under dagen visar loppet från Australien fyra gånger. I vårt samhälle kan ord, tankar och pengar kan strömma fritt. Det som inte får glömmas bort är att tillsammans med detta kommer också ett ansvar. I detta fall ett ansvar gentemot sina tittare.

Nu Viasat har ni gått ordentligt vilse, men det kanske inte är så konstigt när endast Mammon styr ert handlande.

Christian Edwardsson, Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.