Nyheter

Vilseledande informationsutskick

Fick i brevinkastet en folder om arenan och hoppades i min enfald att man skulle få reda på det som tidigare saknats, och framförallt en förklaring till varför kommunledningen inte rättar sig efter de demokratiska spelregler som finns. Men ack vad jag trodde fel.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2008
Fullt publiktryck på arenans läktare. BILD:WSP
Fullt publiktryck på arenans läktare. BILD:WSPFoto: 

Allt det handlade om var att vända opinionen till att tyst rätta in sig i ledet bakom de pengastinna och prestigefyllda högdjuren i kommunens korridorer. Var finns den bakgrund som alla frågar efter? Var finns det underlag på vilket de styrande kunde acceptera en i allmänhetens ögon orimligt ökad kostnad för hela projektet utan att utreda billigare bättre väl fungerande alternativ närmare och verkligen förankra det i samhället?

Man visste kanske redan i ingångsläget att man inte får fullt stöd av allmänheten och bestämde sig i stället för att mörka det hela och försköna underlaget och ta ett så snabbt beslut som möjligt innan folket hinner reagera. Det är ju ett väl utnyttjat tillvägagångssätt genom historien av politiker för att få igenom saker och ting.

Varför vågar de inte redovisa de uppgifter allmänheten vill ha svar på? Troligen är de rädda för att förlora ännu mer stöd för dessa 2-3 idrotters förfördelning som redan har orättvisa förmåner gentemot andra vardagsidrotter. Det står i informationshäftet hänvisning till alla vardagsidrotter, men jag ser inte någonstans förutsättningar för alla vardagsidrotter att kunna utnyttja arenan på det sätt som kommunledningen vill få det att framstå som.

Det kanske är dags att ställa krav på de styrande. Kanske en demonstration där man kräver att kommunens ledning respekterar folkets röst och genomför en folkomröstning.

Är det för mycket att hoppas på att kommunledningen ska leva upp till vad de kräver av medborgarna - följa demokratins spelregler? Det finns inget annat alternativ än folkomröstning för att det sittande styret ska behålla det lilla förtroende, eller rättare sagt återfå det det förtroendet som de blev av med när de valde att köra över både kommunens invånare och breddidrotten, då de tog ett smalare spår för några få och sen kastade lite smakbitar i utkanterna till övriga.

Genomför de projektet utan att acceptera och genomföra en folkomröstning som allmänheten kräver genom sin demokratiska rättighet så anser jag att det skrivs in personligt ansvar i besluten och kontrakten rörande kommunledningens bestämmande, för då har man svart på vitt vilka som ska belastas när det slår snett i framtiden! Vilket det kommer att göra då de redan bevisat vilket uruselt demokratiskt underlag de har tagit besluten på.

Låt ärendet gå på återemiss och gör om, gör rätt!

Nu börjar tålamodet tryta. Kanske dags att kräva avgång av de styrande då de inte följer det kontrakt som upprättades i och med att de antog valets resultat och satte sig på den post de har. Vad hade man kallat detta ärende i ett mindre demokratiskt land - diktatoriska fasoner!

Lurad medborgare

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.