Nyheter

Vindkraft i Bassköp – nej tack!

Återigen har HS-Kraft ansökt om att få bygga vindkraftverk i närheten av Ovesholm, närmare bestämt i Bassköp.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2011

Återigen kan markägaren inkassera cirka 150 000 kr/verk och år, medan de boende får betala genom direkta störningar.

Alla som sett dessa stora verk på närmare håll, 150 m höga, vet hur mycket de påverkar miljön. Enbart storleken och höjden har enorm påverkan dels direkt på de boende i närheten men även för alla som kommer inom flera mils omkrets.

De sticker upp som stora monument långt över träden och förfular hela Nävlingeåsen. Beroende på vilket håll man kommer ifrån syns de milsvida! Denna störning kan de flesta leva med, men den stora inverkan de har på de boende i Bassköp kan ännu endast anas.

De som besökt anläggningen i Hishult vet hur de radikalt försämrar livskvalitén och hela livet för de boende. Detta ständiga susande/oljud från vingarna, denna pågående rotationsrörelse som automatiskt fångar öga medför att de boende blir fångar i en miljö som de inte vill ha Vem bryr sig om den lilla människan i Bassköp? Politikerna? Vet inte.

Vindkraftindustrin är stor och mäktigt. Här finns enorma ekonomiska resurser. Politikerna är rädda för att säga nej då de tror att det kommunala vetot kan tags bort. Detta anser jag endast är ett fegt argument för att inte agera.

Om inte våra politiker inom Kristianstad kommun värnar om den lilla innevånaren – vem ska då göra det?

Vi vill inte ha vindkraftverk i vår tysta skog!

Bassköpsbo
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.