Nyheter

VIP=väldigt intetsägande politiker

Kristianstadspolitikerna har så gett VIP-begreppet ett nytt ansikte. Beslutet är taget och konsensus råder – låt gaphalsarna i mp och v springa runt med sina listor om folkomröstning så slår vi dövörat till.
Nyheter • Publicerad 29 februari 2008

Se där handlingskraftiga politiker. VIP-logerna på arenan kan med fördel byggas med fönster att titta in, så kan alla som vill se och höra att därinne ekar det tomt. I alla fall om platserna är politikerbesatta.

Sportchefen Patric Nilssons svar till Bengt Vannerberg (23/2) klingar "klockrent" - för att nyttja hans egen retorik. Byggs det mer yta att idrotta på, så får fler plats till sportutövning! Om detta är Patric Nilsson "övertygad". Genialt! " Elitnivåsatsande klubbar"? Skall det vara IFK? Då är det viktigare att få Bert Fridman tillbaka i träning. Noterbart är att Patric Nilsson inte med ett ord berör Vannerbergs huvudargument; Demokratin, förblindad som han är av den kommande utsikten från sportchefslogen i arenan.

Sistlidna helg stod jag femtio meter från det som skall bli "Europas modernaste multiarena" med plats för 15000 åskådare. Citytunnelstation på gångavstånd och vid siktigt väder skymtas Köpenhamn. Detta en dryg timmas tågresa från Kristianstad. Där åstundar man också "större nationella och internationella arrangemang".

Vem kommer att sitta med Svarte Petter när den kampen är över?

Jörgen Andersson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.