Nyheter

Mästarna gjorde entré

Så kom de då till Kristianstad. Världsstjärnorna från Frankrike. Efter ett kort studiebesök i Kristianstad Arena körde Nikola Karabatic och hans lagkamrater ett lättare träningspass i Idrottshallen.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2011
Världsstjärnorna är på plats i Kristianstad.
Världsstjärnorna är på plats i Kristianstad.Foto: 

Tunisien och Egypten har redan fått känna på Kristianstads handbollsgolv.

I går var det Frankrikes tur. Landslaget som de senaste tre åren lagt beslag på alla mästerskapstitlar – OS 2008, VM 2009 och EM 2010.

Några minuter innan klockan 19 i går kväll tågade de franska storstjärnorna in.

Förbundskaptenen Claude Onesta stegade in i ensamt majestät i Idrottshallen.

Men spelarna dröjde lite.

– De ville kika lite på Arenan först, förklarade Sten Ravhed, som guidade fransmännen rätt.

Sen trillade de in, en efter en.

Spelgeniet Nikola Karabatic, målvaktsjätten Thierry Omeyer, kantvirtuosen Luc Abalo, hårdskjutande Jerome Fernandez och försvarsgiganten Didier Dinard.

Men en stjärna saknades: Vänsternian Daniel Narcisse är skadad och kommer inte till spel i VM. Hur mycket det kommer att påverka Frankrike återstår att se.

Stjärnorna hade intagit Grand Hotel bara någon timme innan det var dags för den första träningen, som därmed blev av det mycket lättare slaget.

Den gamle linjeräven Bertrand Gille ägnade sig mest åt fotboll och verkade vara sugen ut på att köra en skotträning när han levererade ett par rejäla vristare under den korta stunden som bollarna fanns med.

Frankrike tränade bara i 45 minuter och försvann sedan snabbt till hotellet.

Bladetsporten hörde sig för med den franska presschefen Nadege Coulet om man fick prata med någon av spelarna, men Coulet hänvisade vänligt men bestämt till en mediaträff på hotellet under torsdagen.

Den franska televisionen fick dock en liten pratstund med förbundskaptenen Claude Onesta, som inte deltog alls i den lugna träningen.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.