Nyheter

Allt gick fel för Tyskland

Tyskland slutar elva i VM. Det är landets sämsta placering i VM på 14 år. "Vi gjorde ett mycket dåligt VM", säger Tysklands Michael Kraus till Kristianstadsbladet.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2011
Tyskland slutade elva i VM.
Tyskland slutade elva i VM.Foto: 

Tremålsskytten Kraus och hans lagkamrater vann den oväntat jämna matchen mot blåbärsnationen Argentina med 40–35 (efter förlängning).

– Det var en svår match att spela. Vi var så besvikna redan före matchen, det var ju inte det här vi ville, säger Kraus och suckar.

– Nej, det här var ingen bra insats. Men Argentina vann ju å andra sidan mot Sverige.

Om du sammanfattar ert VM, vad säger du då?

– Det här var absolut inte bra. Organisationen runt omkring var perfekt, vi gillar verkligen att vara i Sverige. Men ja... vi gjorde ett mycket dåligt VM.

Vad gick egentligen fel?

– Ja, du... det gick väldigt bra mot Spanien i gruppspelet. Men sedan vände Spanien och vann, och det känns som att just den händelsen gjorde att vi gick ner oss.

– Mot Frankrike visste vi att vi inte skulle ha någon chans. Visst, vi vann mot Island men sedan blev det förlust igen mot Ungern. Men Spanienmatchen var nog avgörande, säger Kraus.

Elva i VM gör att man får mycket svårt att nå OS i London 2012. Endast lag två-sju OS-kvalar. Samtidigt riktas det i tyska medier kraftig kritik mot den legendariske tyske förbundskaptenen. Ni vet, den mustaschprydde Heiner Brand.

– Jag förväntar mig att han stannar kvar som förbundskapten. Vårt mål var att ta oss till OS, säger tremålsskytten.

Redan i fjol kunde man se faktiskt se att något inte stod rätt till i det stjärnfyllda tyska laget. Bara en tiondeplats på EM. Och synar man mästerskapsresultaten under det senaste decenniet märker man snabbt en sak: Tyskland har aldrig varit så dåligt som nu.

Långt från landets glansperiod under 2002-2004. Då lyckades man knipa inte mindre än fyra mästerskapsmedaljer. EM-silver 2002, VM-guld 2003, EM-guld 2004 samt OS-silver 2004. Samt inte minst VM-guldet på hemmaplan 2007.

Annat är det nu.

Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.