Nyheter

Fredrik Larsson ska vässa anfallet

Det svenska anfallsspelet har inte varit tillräckligt bra. Nu stryks Lukas Karlsson ur VM-truppen, och Fredrik Larsson kommer in för att stärka offensiven.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2011
Foto: 

I förlustmatchen mot Argentina saknade Sveriges anfall ofta både tempo och spets. Nu "offras" lagets ena spelmotor. Lukas Karlsson har inte fått spela mycket i VM, hade ingen lycka alls mot Argentina, och ersätts av Fredrik Larsson.

- Vi vill göra en förändring. Fredrik är en annorlunda spelare än Lukas, med lite farligare hoppskytte, säger förbundskapten Staffan Olsson.

En av Larssons viktigaste uppgifter blir att ge hela anfallsspelet en bättre styrsel än den vi såg mot Argentina.

- Det känns väldigt inspirerande att få komma in, säger Fredrik Larsson, som led från sidan när anfallsspelet stod stilla.

- Jag känner igen situationen att få rädslan att förlora mot ett lag vi ska vinna mot. Det är en tuff situation som vi måste lära oss lösa.

Lukas Karlsson lyckönskar sin ersättare.

- Jag har fått chansen, men inte tagit den. Jag hoppas att Fredrik kan göra det bra. Han är en av mina absolut bästa vänner, försäkrar Karlsson.

Fredrik Larsson och hans flickvän väntar barn i dagarna.

- Jag spelar garanterat mot Polen. Sedan får vi se vad som händer, säger Larsson till TT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.