100-årsjubileet invigdes i fullsatt salong

Douglas Roth talar varmt om stadens historia och Hässleholms Statsmusikkår inleder dagens musikaliska inslag i Kulturhuset.
Hässleholm • Publicerad 2 januari 2014
En fullsatt Röda salong lyssnade till invigningstalet av Douglas Roth.
En fullsatt Röda salong lyssnade till invigningstalet av Douglas Roth.Foto: Foto: Bosse Nilsson

På Hässleholms kulturhus inleder kommunstyrelsens ordförande Douglas Roth jubileumsåret. En kvart tidigare öppnades dörrarna och Röda salongen blev fullsatt då Hässleholmsborna svepte in.

Douglas Roth tror att mängden musik under dag-en kommer locka mycket människor och ser tolvslagets fyrverkerier på kyrkbacken som höjdpunkten.

– Jubileet är viktigt för då ser man både bakåt och fram. Jag hoppas alla i Hässleholm kommer vara verksamma i det. Det är därför det heter ”100 år – vi firar tillsammans”.

”Cirkeln sluts”

Douglas Roth understryker järnvägens betydelse för att Hässleholm utökades och till slut fick statsprivilegier ifrån Gustaf V.

– Vi är ju ett stationssamhälle. Bara för en liten tid sedan fick vi fyra nya påga- tågsstationer invigda i kommunen. Cirkeln sluts i och med det.

Maria Sällberg
Marie Englund
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.