14 hyresrätter i Vittsjö inflyttningsklara i början av 2023

I början av nästa år kommer 14 nya hyreslägenheter att stå klara på Pilvägen i Vittsjö. Och redan nu har intressenter hört av sig i hopp om att få flytta in.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Vittsjö • Publicerad 9 maj 2022 • Uppdaterad 28 november 2022

Två ettor på cirka 40 kvadratmeter, åtta tvåor på runt 60 kvadrat och slutligen fyra treor med ytterligare tio kvadratmeters boyta. Så kommer det att se ut i början av nästa år då fastigheten på Pilvägen i Vittsjö ska stå klar. Det handlar om sammanlagt 14 efterlängtade hyreslägenheter med hög standard.

Fredrik Segreland och Jonas Zetterman på Bolius fastigheter är glada att de börjat bygga i kransorterna runt Hässleholm.
Fredrik Segreland och Jonas Zetterman på Bolius fastigheter är glada att de börjat bygga i kransorterna runt Hässleholm.Foto: Helén Fingalsson

– Här kommer att finnas tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin och kaklat badrum i varje lägenhet, berättar Fredrik Segreland som är en av delägarna i Bolius som är det fastighetssbolag som tillsammans med hässleholmsföretaget Reformhus och Stobyföretaget Eneract bygger lägenheterna.

Ungefär så här kommer det färdiga resultatet av byggnationen i Vittsjö se ut.
Ungefär så här kommer det färdiga resultatet av byggnationen i Vittsjö se ut.Foto: Illustration: Bolius fastigheter

Företaget kommer att installera solceller för att hålla energikostnaden på en lägre nivå. De 14 lägenheterna som håller på att uppföras får stora balkonger och uteplatser som vetter mot grönskan.

Här kommer en gräsmatta att breda ut sig och här skymtar en gammal vattenpump samt en stenmur som ska bevaras.

Den gamla vattenpumpen ska få vara kvar.
Den gamla vattenpumpen ska få vara kvar.Foto: Helén Fingalsson
Den här gamla muren vill man behålla.
Den här gamla muren vill man behålla.Foto: Helén Fingalsson

På den sida som vetter ut mot Pilvägen kommer det att finnas en loftgång och framför huset kommer det att anläggas en parkeringsplats där det även kommer att sättas upp laddstolpar.

– Det är ingen större skillnad på standarden i våra bostadsrätter och hyresrätter, fortsätter Fredrik Segreland och tillägger att miljötänket genomsyrar alla moment i byggprocessen.

Bolius Fastigheter ägs och drivs av Fredrik Segreland, Jonas Zetterman och Martin Johansson. Alla tre kommer ursprungligen från Göingetrakten och tycker att det är roligt att de har tagit steget att bygga bostäder inte bara i städerna utan även ute i kransorterna.

Både Fredrik Segreland och Jonas Zetterman tycker att de kan ge sig själva en klapp på axeln med tanke på att de vågat börja bygga ute i de mindre samhällena, något som under lång tid inte varit självklart bland byggföretag.

Genom att de dessutom använda stommar från Reformhus samt monteringsarbete genom Eneract stärker de ytterligare den lokala förankringen i Göingebygden.

Bolius står också bakom nya bostadsrätter i Bjärnum och ytterligare projekt är på gång i bland annat Hässleholm, Knislinge och Bjärnum.

Fredrik Segreland och Jonas Zetterman på Bolius fastigheter ser fram emot att hyresgästerna ska kunna flytta in under första kvartalet 2023.
Fredrik Segreland och Jonas Zetterman på Bolius fastigheter ser fram emot att hyresgästerna ska kunna flytta in under första kvartalet 2023.Foto: Helén Fingalsson
Helén FingalssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.