Annons

16 kommuner sam- arbetar för att rädda Södra stambanan

HÄSSLEHOLM / MALMÖ. Totalt 16 kommuner samverkar nu i nätverket för att utveckla Södra stambanan. Nätverket stambanan.com startades av Hässleholm, Alvesta och Nässjö men blivit en angelägenhet för betydligt fler sydsvenska kommuner.
Hässleholm • Publicerad 14 augusti 2001

– Södra stambanan är av utomordentlig betydelse för vår kommun, för Skåne och hela Sydsverige. Vi ser det som ytterst angeläget att banan ges hög prioritet i den pågående infrastrukturplaneringen. – Det är därför vi valt att gå med i nätverket och vi vet att fler är intresserade, säger Christine Jönsson som är kommunstyrelsens ordförande i Lund. Greger Phalén, kommunstyrelseordförande i Nässjö, hoppas också att näringsdepartementet i sitt pågående arbete med infrastrukturpropositionen tar till sig de slutsatser som kommunerna kommit fram till i en tidigare utredning. Det gäller bland annat kapacitetsutveckling, kortare restider, rimlig investeringsnivå och möjligheter till successiv utbyggnad. – Att investera i Södra stambanan är att investera i framtiden, säger Greger Phalén. Nätverkets uppgift är att driva på utvecklingen av Södra stambanan, som förbinder två expansiva regioner och är en livsnerv för stora delar av södra Sverige. Banan är en viktig länk mellan Norden och kontinenten. Av den gjorda utredningen framgår att kapaciteten kan fördubblas och restiden minskas väsentligt–till rimliga kostnader. Kommunerna som deltar i nätverket förutom initiativtagarna Hässleholm, Alvesta och Nässjö är Aneby, Eksjö, Höör, Lund, Malmö, Osby, Oskarshamn, Sävsjö, Tomelilla, Vetlanda, Växjö, Älmhult och Östra Göinge. Nätverket kommer under hösten att påbörja en studie av den regionala tågtrafiken på hela banan. Denna trafik kan och behöver utvecklas. De av nätverket föreslagna investeringarna kommer att effektivisera denna trafik väsentligt. – Vi kommer att bjuda in operatörer längs banan och på anslutande banor till projektet, berättar Nässjös kommundirektör Ulf Fransson. Södra stambanan kan byggas ut successivt till högre kapacitet och högre hastigheter. Banans mest aktuella problem är kapaciteten i bägge ändarna, ett problem som måste lösas snabbt. Sedan kan övriga åtgärder genomföras successivt i en prioriteringsordning som nätverket ska utarbeta och enas om, förhoppningsvis i samverkan med Banverket. På Nordic Rail den 2-4 oktober på Elmia i Jönköping kommer stambanan.com att medverka som utställare. Efter måndagens sammandragning i Malmö kommer man att lämna sin nästa lägesrapport på den stora mässan i form av ett fackseminarium den 2 oktober. jan-tuve.truedsson @kristianstadsbladet.se

Av Jan-Tuve Truedsson 0451-83050
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons