Annons

16 tillsvidareanställda sägs upp på Bergendahls

Hässleholm • Publicerad 19 september 2003

Sexton tillsvidareanställda kommer att sägas upp på BergendahlsGruppen i Hässleholm. Dessutom kommer också ett antal visstidsanställda att lämna företaget under hösten.

Det är resultatet av de förhandlingar som inleddes förra veckan angående övertalighet på kontoret i Hässleholm.

Annons

Det var den 8 september som BergendahlsGruppen informerade om att man hade arbetat fram ett effektiviseringsprogram, där en allmän kostnadsöversyn och effektiviseringar med IT-stöd skulle leda till övertalighet bland tjänstemännen. Då varslades 20 tjänstemän, och förhandlingarna inleddes omedelbart med Handelstjänstemannaförbundet.

– Förhandlingsarbetet har fungerat bra och båda parter är nöjda med att vi snabbt kan ge besked om vilka som berörs. Det skapar också arbetsro för den övriga organisationen, förklarar personaldirektör Robert Olsson.

– Detta innebär också att vi redan nästa vecka kan sätta igång vårt samarbete med Trygghetsrådet och Arbetsförmedlingen, för att hjälpa våra kollegor vidare till ny sysselsättning så fort som möjligt.

Enligt Robert Olsson är det här första steget i effektiviseringsprogrammet som antagits av styrelsen. Arbetet fortsätter kommande år, med bland annat investeringar i nya IT-system, mot bakgrund av den allt mer hårdnande konkurrensen inom svensk dagligvaruhandel.

– Det är som Robert säger. Samarbetet har fungerat bra och vi har kommit fram till, den bästa lösningen, kommenterar HTF-ordföranden Roland Larsson.

– Det är för att skära kostnader som personalen sägs upp. Det är nödvändigt.

Jan-Tuve Truedsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons