17-åring åtalas för våldsbrott

Kammaråklagare Eva Norberg har väckt åtal mot en 17-årig Vinslövsbo för våldsamt motstånd, två fall av misshandel och övergrepp i rättssak.
Hässleholm • Publicerad 1 maj 2008

Det var den 14 december som 17-åringen gjorde våldsamt motstånd när han skulle avvisas från Björksäter.

Den 8 februari i år dök 17-åringen upp på en privat fest i Vinslöv. 17 åringen var kraftigt berusad och började bråka med de ungdomar som fanns i huset. Först misshandlade han en 17-åring från Hässleholm genom att slå honom i huvet med knytnävsslag. En annan 17-åring från Hässleholm blev också utsatt för misshandel. När slagen utdelades hade Vinslövsbon ett knogjärn i form av en ring på handen.

Tio dagar senare tog han kontakt med en av de misshandlade 17-åringarna från Hässleholm och framförde hotelser mot honom för att han gjort en polisanmälan om den misshandel som inträffade den 8 februari. Hoten betraktas som övergrepp i rättssak.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.