18-åringar från Vinslöv inblandade i nya brott

Hässleholm • Publicerad 2 maj 2005

För tre veckor sedan dömdes två 18-åriga ynglingar från Vinslöv för grov stöld till skyddstillsyn. På måndagen begärdes de båda häktade för ny brottslighet. Stöld av en motocross värd 24000 kronor i Ballingslöv den 20-22 april, bedrägeri i Falkenberg den 5 april och häleri under februari till april.

När det gällde bedrägeriet i Falkenberg så hade de sett en annons på internet om att en man ville sälja en motorcykel för 72000 kronor.

De åkte upp till Falkenberg för att provköra motorcykeln. Men i stället för en provtur åkte de raka vägen hem och falskskyltade motorcykeln.

Motorcykeln hittades i Venestad och den stulna motocrossen återfanns under en presenning i Vinslövstrakten. Båda motorcyklarna har återlämnats till ägarna.

I samband med att det gjordes husrannsakan i de båda 18-åringarnas bostäder så hittade polisen ett större parti jeans och skor.

Byxorna och skorna hade stulits från en lastbil i Kronoberg och de båda ynglingarna berättade att de köpt kläderna och skorna för att sälja vidare.

Tingsrätten beslöt att den mest belastade av de båda 18-åringarna skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för de angivna brotten och att åtal mot honom ska vara väckt senast den 9 maj.

Den andre 18-åringen som inte är så brottsligt belastad försattes på fri fot i avvaktan på rättegången.

Ewe Nilsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.