20-åring åtalas för köbråk och hot

Hässleholm • Publicerad 17 maj 2005

Chefsåklagare Pär Andersson lämnade på måndagen in en stämningsansökan till tingsrätten i Hässleholm där han väckte åtal mot en 20-årig man från Hässleholm för misshandel och övergrepp i rättssak.

Det var den 8 januari i år som den 20-årige mannen trängde sig före i kön till ett gatukök på Vattugatan i Hässleholm. När personer i kön uppmanade honom att ställa sig sist i kön, blev 20-åringen uppretad och gick till angrepp mot en av dem som tilltalat honom. Han spottade mot en av männen och började sedan mucka gräl och uppmanade en av männen som han gått före i kön att följa med bakom ett hus för att göra upp.

Han utdelade två danska skallar och ett knytnävsslag mot en jämnårig man och en kompis till den misshandlade fick sedan en spark i magen.

Efter misshandeln hotade 20-åringen den misshandlade med mera stryk om han blandade in polisen. Han hotade även med att fixa en pistol och skjuta den misshandlade om han anmälde händelsen till polisen.

Ewe Nilsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.