20-åring misshandlade 40-åring med flaska

Den 18 januari i år kom en 20-årig man från Hässleholm i bråk med en 40-årig man utanför Resecentrum i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 6 februari 2008

Bråket slutade med att den 20-årige mannen slog en glasflaska i huvudet på den 40-årige mannen så att flaskan gick sönder. Den 40-årige mannen ådrog sig huvudskador.

Åklagare Pernilla Tallinger betecknar misshandeln som grov med hänsyn till att 20-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet vid misshandeln.20-åringen åtalas också för två fall av misshandel nyårsafton utanför en krog i Hässleholm. 20-åringen och en kompis försökte ta sig förbi kön till krogen och då uppstod bråk med de köande. I samband med detta bråk måttade 20-åringen ett slag mot en 23-årig man i krogkön. 23-åringen duckade och det innebar att slaget träffade en 20-årig tjej med ett knytnävsslag i ansiktet. I och med att tjejen blev misshandlad blev det fullt slagsmål där 20-åringen och hans 26-årige kamrat blev attackerade av de köande.

20-åringen åtalas för två fall av misshandel, dels av tjejen som han slog i ansiktet dels den man som först duckade men sedan fick motta knytnävsslag i ansiktet. Den åtalade förnekar den senare misshandeln. Han hävdar att han handlade i självförsvar när bråket utvecklades till ett större slagsmål. Utöver de nämnda fallen av grov misshandel och misshandel så åtalas även 20-åringen för skadegörelse, sedan han den 20 oktober förra året förstört en spegel på en toalett på järnvägsstationen i Hässleholm.

Ewe Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.