82 ville bli kyrkvaktmästare

Hässleholm • Publicerad 23 augusti 2004

VINSLÖV. När Vinslövs pastorat annonserade ut den lediga tjänsten som kyrkvaktmästare fick man 82 sökande. Åtta av dem valdes ut för anställningsintervju och av dem anställde man Mats Persson från Lommarp.

Mats Persson ersätter Bo-Göran Ohlsson som återgår till annan verksamhet.

Däremot har det inte blivit någon lösning på kyrkomusikertjänsten, sedan Ulrika Faijermo slutat och flyttat till Nosaby pastorat.

– Tjänsten ska annonseras ut på nytt eftersom vi inte fick några sökanden som var tillräckligt kvalificerade när vi annonserade första gången, säger kyrkonämndens ordförande Valter Jönsson. Nu kommer annonsen bland annat i kyrkomusikernas tidning med den 15 september som sista ansökningsdag.

– Fram till årsskiftet kommer tjänsten att upprätthållas av vikarier. Lars Hedström från Tyringe kommer att ta hand om körerna. Inger Ibstedt som jobbar i musikskolan och tidigare varit anställd i pastoratet, går in som musiker.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.