Åkare får inte ha bilar på gården

Byggnadsnämnden i Hässleholm förbjuder en åkare vid vite om 25 000 kronor att ställa upp sina lastbilar på gårdsplanen till den gård som han nyligen köpt utanför Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 14 mars 2008

Enligt gällande plan för området får inte fastigheten användas som uppställningsplats. Vid en eventuell ansökan om bygglov för uppställning av lastbilar inom den del av fastigheten som omfattas av detaljplanen så kommer ansökan att avslås.

En Tyringebo hade ansökt om befrielse från lagen om byggfelsförsäkring eftersom han avser att uppföra sitt hus själv. Byggfelsförsäkringen som alla enligt lag är skyldiga att teckna kostar mellan 12 000 och 15 000 kronor. Därför kan inte nämnden ge någon dispens trots att Tyringebon inte får någon nytta av försäkringen om han bygger själv.

En fastighetsägare i Hässleholm får tillstånd för tak över sitt vedupplag. Grannar hade klagat över takbygget och påpekat att fastighetsägaren även sågar upp ved åt andra personer. Byggnadsnämnden påtalar därför att sågning av ved endast får ske för eget bruk. Sågning åt andra betraktas som verksamhet och är därför inte godkänd inom gällande detaljplan.

Apropå miljödepartementets nya förslag till strandskyddsbestämmelser så kan det noteras att Hässleholms kommun har 80 sjöar och 230 mil ständer som kan påverkas av de nya bestämmelserna.

Ewe Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.