Annons

Älvsbyhus närmarsig miljardvallen

Hässleholm • Publicerad 17 september 2003

Älvsbyhus med bland annat en fabrik i Bjärnum räknar med att göra en rekordvinst på cirka 250 miljoner kronor 2003. Detta ska jämföras med fjolårets rörelseresultat på 229 miljoner kronor.

Husproduktionen kommer att utökas till 1100 villor och beräknas före årets slut omsätta 915 miljoner kronor vilket skulle innebär a en ökning med nära 100 miljoner kronor jämfört med 2002.

Annons

– Vi har grundad anledning tro att det blir bättre i år. Men några siffror anger jag inte säger Donald Johansson, vd för Älvsbyhus i ett uttalande i Piteå-Tidningen och Norrbottens-Kuriren.

Älvsbyhus etablering i Bjärnum fick företagets utveckling att skjuta fart. På fem år har omsättningen för hustillverkning mer än fördubblats.

När Älvsbyhus höll sitt styrelsemöte i måndags togs inga beslut om några större nyinvesteringar. Sedan tidigare är planerna på att sälja hus i Polen lagda åt sidan och någon ny fabrik i Finland är heller inte i dagsläget aktuell.

Ewe Nilsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons