Annons

Andra nyårsdoppet i Vittsjö

Ynka åtta plusgrader i luften och lite tunna isflak i strandkanten var inget som hindrade ett 60-tal personer från att bada nyårsdoppet i Pickelsjön i Vittsjö.
Hässleholm • Publicerad 3 januari 2005
Snabbt i...
Snabbt i...Foto: 
...och snabbt upp är det som gäller i det tregradiga vattnet i Pickelsjön.
...och snabbt upp är det som gäller i det tregradiga vattnet i Pickelsjön.Foto: 

Efter samma modell som i havet i Åhus sprang de badande ut i vattnet för att lägga sina startkort i spannar som var placerade i båtar.

– Det här är andra gången som vi kör nyårsdoppet här i Vittsjö, säger arrangör Christine Laubert, som hade medhjälparen Lars Persson vid sin sida.

Annons

– I fjor var vi ett 50-tal startande, i år har vi sålt 66 startkort.

Prick klockan två gick startskottet för barnen, som frustande och skrattande tog sig ut i vattnet och fram till båten. Fortast möjligt var de tillbaka på stranden och på några få minuter var det hela över. I ett grönt militärtält fanns en värmande bastu och på strandkanten stod föräldrar och anhöriga på pass med stora handdukar och laddade filmkameror. Direkt därefter var det de vuxnas tur och ett 50-tal personer störtade ut i vattnet.

– Det här är en enkel match, säger Christian Telander, som tillsammans med grannarna Håkan Björk och Peter Danielsson klätt ut sig till "Babe Watch" nummer ett, två och tre.

– I fjor var det is på vattnet, det är inte alls lika mycket nu. Dessutom har jag skor på fötterna.

Från Tjörnarp kom familjen Sjöstrand med mamma Lisa, pappa Kjell, sonen Dan och svärsonen Magnus Hagberg. De bytte snabbt om vid bilen och gav sig modigt ut i vattnet.

– Det var inte så farligt som jag trodde, säger Lisa, som är snabb med att få på sig torra kläder igen.

Klass 4B sålde glögg och varm korv och fick på så vis in en slant till klasskassan.

Karin Hallengren

044-18 56 48

karin.hallengren@kristianstadsbladet.se

VITTSJÖ
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons