Anna-Lotta Larsson till Vinslöv

Lördagen den 12 april blir det fint evenemang i Vinslövs kyrka.
Hässleholm • Publicerad 26 mars 2008
Anna-Lotta Larsson gästar Vinslöv. Bild: LASSE OTTOSSON
Anna-Lotta Larsson gästar Vinslöv. Bild: LASSE OTTOSSONFoto: 

Då kommer sångerskan och tv-profilen Anna-Lotta Larsson tillsammans med sin pianist, Andreas Landegren, för en musikgudstjänst. Evenemanget är ett samarbete mellan Vinslövs Sparbank och Svenska Kyrkan i Vinslöv.

- Alla biljettintäkter går till det för Vinslövsbygden så viktiga arbete som Nätverksgruppen uträttar, berättar kyrkomusiker Lars Hedström. Tanken är att konserten ska vara den första i ett årligt återkommande samarbete. Biljetterna som säljs på banken och pastorsexpeditionen, släpptes på tisdagen.

För många är Anna-Lotta Larsson "Anna" i "Värmlänningarna". Den rollen var också hennes genombrott för den stora tv-publiken 1980, även om hennes tv-debut faktiskt inträffade redan 1973 då hon vid 19 års ålder framförde två sånger i Siewert Öholms program "Blå Vägen".

Anna-Lotta Larsson har fortsatt spela rollen som "Anna" nästan varje sommar då "Värmlänningarna" sätts upp i Ransäter. Hon har sina rötter både i den värmländska och norrländska myllan, och uppväxte i ett musikaliskt hem där mamma var sånglärare och pappa fiollärare.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.