Ännu oklart om vilka som varslas

HÄSSLEHOLM. I början av maj varslade Modulent i Hässleholm om uppsägning av 50 kollektivanställda och 15 tjänstemän. I drygt tre veckor har det pågått MBL-förhandlingar med de fackliga organisationerna.
Hässleholm • Publicerad 25 maj 2002

– Vi är nu inne i ett slutskede och vi räknar med att kunna lämna ett besked i nästa vecka. Förhandlingarna har lett till att det blir ett färre antal anställda som varslas om uppsägning än vad vi tidigare gick utmed. Varslet för de kollektivanställda har minskat från 50 till 43, säger Modulents administrative chef Per Svensson. Det var i början av maj som Modulents ledning meddelade att företaget på grund av minskad produktion tvingades varsla en stor del av de anställda om uppsägning. Modulent har förnärvarande 169 kollektivanställda och 52 tjänstemän. I nästa vecka varslas 15 tjänstemän och 43 kollektiva om uppsägning. – Vi har anpassat antalet anställda efter den produktion som vi räknar med att ha framöver och vi räknar med att någon gång i början av nästa vecka kunna lämna besked om vilka som får lämna företaget, säger Per Svensson. – Vi har haft en bra orderingång när det gäller småhusförsäljningen under mars-april månad och på projektsidan har vi förhoppningar om att hitta lösningar. – Men det är ju så att även om orderingången varit bra under våren så får detta inte verkan i produktionen förrän i höst, säger Modulents vd Staffan Lindquist. Det var ifjol höst som den nordiska småhuskoncernen Finndomo tog över produktionen av Hjältevadshus, Hultsfredshus och Modulenthus. Oklarheter i försäljningsorganisationen beträffande Modulenthus ledde till en kraftig nedgång i försäljningen. Det var först vid årsskiftet som Finndomo kunde driva försäljningen av Modulenthus i egen regi. – Försäljningsprocessen tar tid, men jag tycker vi är på rätt väg och jag är inte mindre optimistisk idag, säger Staffan Lindquist. ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.