Annons

Apotekspersonal från Lund till Vinslöv

Hässleholm • Publicerad 26 september 2003

Det har aldrig varit tal om att stänga apoteket Eken i Vinslöv. Det var en nödlösning när vi begränsade öppethållandet till 10-16, säger Ylva Nilsson som är apoteksområdeschef för apoteken i Hässleholms och Perstorps kommuner.

– Det var en akut åtgärd när vi fick personalbrist. Men den 1 oktober ökar vi upp öppethållandet igen till 9-17. Precis som tidigare kommer Vinslöv att ha lunchstängt, men har således öppet lika länge som vårdcentralen.

Annons

Det som hänt är att apoteksledningen i Lund lånar ut sin personal till dels Hässleholm, dels Eslöv. Lund har ett nyöppnat apotek vid järnvägsstationen, men väntar ett halvår med att öppna ett som håller på att byggas om. Den personal som då blir övertalig lånar man ut.

– Till Vinslöv kommer en receptarie att pendla, medan hennes kollega hoppar av i Hässleholm. Kommunikationerna stämmer inte med Bjärnum och Perstorp så vår personal åker ut och täcker upp luckorna där, säger Ylva Nilsson.

– Receptarierna har vi till låns till den 2 februari. Då ska de vara tillbaka i Lund när det renoverade apoteket återöppnar. Tills dess hoppas vi det ska ha löst sig med personalen.

– Kruxet är dels bristen på farmaceuter. Dels att Apoteket AB ska minska 300 heltidstjänster i hela landet på grund av ekonomiska problem.

– Personalminskningen hänger även samman med att verksamhet omfördelas till Apoteket Direkt och de så kalla distansapoteken. De ska avlasta oss, ta hans om direktleveranserna till bland annat sjukvården, så att apotekspersonalen ska få mer till läkemedelsrådgivning.

Jan-Tuve Truedsson

VINSLÖV
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons