Axfood fördubblar personalen i Tyringe

Axfood Närlivs får ett nytt centrallager för södra Sverige i Tyringe, som ska serva närlivsbutiker och kiosker med varor. Under året sker samtidigt en omställning inom Axfood, som innebär att Eurotastes nuvarande lagerverksamhet inom dagligvaruhandeln flyttas till andra enheter inom koncernen.
Hässleholm • Publicerad 11 juni 2001

Men i och med att Axfood Närlivs flyttar sin verksamhet till Eurotastes lokaler i Tyringe så blir det en utökning av antalet anställda i Tyringe.

– I Tyringe är vi idag 32 anställda totalt med lagerpersonal och tjänstemän, men genom omorganisationen blir det ett 60-tal anställda i Tyringe inom ett år, säger Tommy Söderberg, vd för Eurotaste.

Rent omsättningsmässigt blir det också en ökad verksamhet i Tyringe. Idag omsätter Eurotaste cirka 500 miljoner kronor, men Axfood Närlivs beräknas omsätta cirka 800 miljoner kronor i Tyringe.

Tidigare hade Axfood planer på att bygga ett nytt centrallager för närlivsverksamheten i södra Sverige i Göteborg, men nu är planerna ändrade. Eurotastes lokaler i Tyringe kommer i och med detta att bli en central ort för Axfoods lager- och distributionsverksamhet i Södra Sverige.

Dessutom pågår förhandlingar om att koncentrera stora delar av Dagabs transportverksamhet i Skåne till Tyringe.

Axfood förvärvade ifjol aktiemajoriteten Eurotast AB i Tyringe. Ansvaret för Eurotastes agenturer och egna varumärken, som Godegården och O’lacy’s ligger kvar inom Axfood Private Label, men verksamheten överförs till Dagabs lager i Backa, Jordbro och Borlänge.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.