Barn hjälper barn med Majblomman

Hässleholm • Publicerad 12 maj 2007
Sebastian Karlsson och Albin Claesson lämnar stolt över 3000 kronor till Kvinnojuren Frida. BILD: Willy Alm
Sebastian Karlsson och Albin Claesson lämnar stolt över 3000 kronor till Kvinnojuren Frida. BILD: Willy AlmFoto: 

Barnen på Kvinnojouren Frida hade få leksaker att sysselsätta sig med. Då ryckte Albin Claesson och Sebastian Johansson från Västerskolan ut. Tillsammans med barn från fyra andra skolor har de sålt Majblommor.

3000 kronor har de fått ihop. Pengarna överlämnas till kvinnojouren i form av en stor check. Pengarna är öronmärkta för att hjälpa barnen på kvinnojouren.

– Vi gör det för att hjälpa barn och kvinnor som blir slagna och så, säger Sebastian Johansson.

Kenneth Johansson är kassör hos Majblommekommittén i Hässleholm, och betonar att det är många barn som bidragit till checken.

– Barn hjälper barn, det är mottot. Och det tycker vi är bra, säger han.

Barn bor ofta tillsammans med sina mödrar på Kvinnojouren för att undslippa dåliga hemförhållanden. Men eftersom de ofta tvingas föra en isolerad tillvaro kan det lätt bli tråkigt.

– Många kan ju inte gå ut. Vi har leksaker till de lite yngre barnen, men inte till de något äldre. De vill ju spela datorspel som alla andra, säger Anita, ordförande på kvinnojouren.

Albin Claesson och Sebastian Johansson från Västerskolan har sålt Majblommor till förmån för de barn som bor på Kvinnojouren och behöver nya leksaker. De ser fram emot att pengarna kommer till användning.

– Men det får inte vara för våldsamma datorspel, poängterar Sebastian Karlsson.

Tio procent av vinsten får barnen behålla själva.

– Jag tänker spara mina pengar, säger Sebastian Johansson.

– Jag med, tror jag, säger Albin Claesson.

Magnus Mosén

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.