Annons

Bättre service på Skånetrafikens tåg

HÄSSLEHOLM. På måndag den 20 augusti får alla Pågatåg samt Öresundstågen på linjerna Malmö- Helsingborg och Malmö-Kristianstad tågvärdar. Det handlar om cirka 120 tjänster och tågvärdarna ska ge resenärerna bättre service, ökad trygghet och en trevligare resa. De kommer att finnas ombord på alla tåg från tidig morgon till sen kväll.
Hässleholm • Publicerad 18 augusti 2001

– Den viktigaste uppgiften för tågvärdarna är att se till resenärernas behov av information och trygghet. De ska snabbt informera om eventuella störningar i trafiken. – Eftersom de kommer att gå runt i vagnarna hoppas vi att det ska ge en ökad trygghet för alla. Och att tågen genom deras närvaro och hjälp kan hållas snygga och prydliga. Det säger Claes Ulveryd, tågchef på Skånetrafiken i Hässleholm. Tågvärdarna som är anställda av Kvalitetskontroll Skånelän AB kommer också att hjälpa äldre och rörelsehindrade att stiga på eller av tåget samt kontrollera och sälja biljetter. Dock är det en fördel att köpa biljetten innan, eftersom den kostar 30 kronor mer på tåget. På måndag är det också start för ett Öresundståg i timmen Malmö-Helsingborg, samt ett varannan timma Malmö-Kristianstad. Den nya trafiken innebär även fler resmöjligheter och sittplatser. – Däremot blir det inte genomgående trafik i ett första skede. Beslutet tog mot bakgrund av de problem som uppstod när trafiken utsträcktes till Helsingör i juni. Även om trafiken nu flyter bättre väljer vi att köra två separata tågsystem–ett Malmö-Helsingör och ett Malmö-Helsingborg/Malmö-Kristianstad, berättar Claes Ulveryd. Den nya tidtabellen innebär också fler, och senare kvällståg till Kristianstad. Öresundstågen och Kustpilen turas om att köra till Kristianstad, vilket ger timmestrafik större delen av dagen. Tågen stannar på samma stationer men Öresundstågen har fler sittplatser och den mittersta vagnen byggd för att kunna rymma stort bagage och cyklar. Fortfarande avgår också ett Kustpilen-tåg i timmen från Karlskrona/Kristianstad men vartannat vänder i Hässleholm och förbättrar på så vis förbindelserna mellan Kristianstad och Hässleholm. jan-tuve.truedsson @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons