Annons

Bergendahls lägger ner Internetvaruhus

HÄSSLEHOLM. 1998 startade livsmedelskoncernen Bergendahls näthandelsföretaget Matomera i Malmö.
Hässleholm • Publicerad 27 mars 2001

Tanken var att kunderna skulle beställa varor via Internet och sedan få dem hemskickade till bostaden.

Tyvärr är inte marknaden mogen för matvaruhandel via Internet. Därför har nu Bergendahls beslutat att lägga ner verksamheten. Butiken på Internet stänger för beställningar den 28 mars.

Annons

När Bergendahls introducerade sin renodlade livsmedelsbutik på Internet var siktet inställt på en omsättning kring 100 miljoner kronor.

Men liksom många andra aktörer på nätet har Bergendahls och dess näthandelsbolag Matomera inte lyckats locka till sig så många kunder som man hade förhoppning om.

Matomera har gjort miljonförluster och sedan hösten år 2000 tvingades bolaget gå ifrån sitt ursprungliga koncept med fri hemkörning av varorna. Under hösten ifjol infördes en avgift på 69 kronor per leverans. Matomera har haft tolv personer anställda. När verksamheten nu läggs ned kommer Bergendahls att medverka till att de anställda kan beredas nya jobb.

–Vår förhoppning är att det längre fram visar sig att det finns en efterfrågan och då är vi beredda att återuppta verksamheten, säger Bergendahls vd Spiros Mylonopoulus i sin pressinformation om Matomeras upphörande.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons