Besked om omklädningsrum dröjer

HÄSSLEHOLM. I en motion till kommunfullmäktige i mars månad i år påtalade kristdemokraten Robin Gustavsson det stora behovet av ytterligare omklädningsrum i Furutorpshallen i Vinslöv.
Hässleholm • Publicerad 23 maj 2002

Redan vid projekteringen av den nya Furutorpshallen i Vinslöv, som invigdes i oktober 1999, gjordes förberedelser för dusch, toalett- och omklädningsrum på cirka 100 kvadratmeter. Projektet fullföljdes inte på grund av pengabrist. Genom den beläggning som det är i de båda sporthallarna påvisas dagligen behovet av ytterligare omklädningsrum. När kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade frågan vid sitt sammanträde på onsdagen, fattades inget beslut om utbyggnad. Arbetsutskottet menade att frågan får tas upp i samband med höstens budgetberedning. En annan fråga som varit uppe till behandling under ett flertal år är utbyggnaden av Bjärnums museum. Hässleholms kommun har tidigare sagt att kommunen är beredda att bidra med 2,1 miljoner kronor om Boverket bidrar med samma summa. Boverket har avslagit begäran, men nu verkar det som om det trots allt kan bli en lösning. Arbetsutskottet uppdrog åt Tekniska nämnden och ekonomikontoret att utarbeta ett finansierings- och nyttjandeavtal, som innebär att Bjärnums Fornminnesförening upptar ett lån på 2 miljoner kronor, som Hässleholms kommun amorterar av med 400000 kronor per år. Dessutom krävs att kommunen tillskjuter ytterligare 700000 kronor för att finansiera den planerade utbyggnaden av Bjärnums museum som beräknas kosta 4,8 miljoner kronor. Arbetsutskottet beslöt att teckna ett samarbetsavtal med Interaktiva Institutet, som innebär att man för en kostnad av 500000 kronor ska fortsätta olika utvecklingsarbeten i kommunen inom ramen för de statliga medel som kommunen fick i samband med omställningsarbetet. Beslutet var inte enigt eftersom oppositionsrådet Bo-Anders Thornberg röstade mot det föreslagna samarbetsavtalet. Hässleholmsbyggen fick option på ett markområde i Röinge för de kommunala bostadsbolagets planerade radhusbebyggelse. Senast den 31 december i år ska Hässleholmsbyggen redovisa sina utbyggnadsplaner. Arbetsutskottet tillstyrkte en försäljning av 6850 kvadratmeter industrimark vid Industrigatan i Hässleholm till Cisternservice Arne Dahlström, för en köpeskilling av 342350 kronor. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.