Annons

Bevakning mot plundrare

HÄSSLEHOLM. Minst en person försökte på söndagseftermiddagen plundra den brandhärjade matbutiken på Österåsgatan. Därefter har brandplatsen stått under bevakning, även under natten till måndagen.
Hässleholm • Publicerad 21 augusti 2001

Enligt polisen bröt sig en person igenom polisens avspärrning och tog sig in i den nedbrunna affären. Han fick med sig en säck därifrån innehållande bland annat öl. Mannen är en av ”kändisarna” i stan. Förutom att plundring är ett allvarligt brott, gör inkräktare sig skyldiga till att plåna ut eventuella spår av attentatsmännen. Alla spår är viktiga för polisen i det här läget, så att man kan få tag i förövarna innan de utför ett nytt brandbombsattentat. – Jag har stått här och vaktat sedan sex på söndagskvällen, uppger Tommy Nilsson från Bevakningsskydd. – Det finns en hel del grejer som inte förstörts av branden och tydligen finns det folk som inte drar sig för att försöka stjäla dessa, säger Tommy Nilsson. nyheter @kristianstadsbladet

Av Bo Erlandsson 0451-83050
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons