Annons

Bil började brinna under färd

Hässleholm • Publicerad 21 september 2003

VANKIVA. En kvinna kom undan med blotta förskräckelsen sedan hennes Renault fattat eld under färd på länsväg 117 vid Vankiva tidigt på lördagsmorgonen.

Det var vid kvart i sjutiden som räddningstjänsten fick larmet från kvinnan själv. Enligt brandmästare Roger Wirödal i Hässleholm hade kvinnan känt röklukt, som hon lokaliserade till bilens handskfack. När hon öppnade det upptäckte hon att en kabel var alldeles röd av glöd. Kvinnan stannade omedelbart i en bussficka och ringde räddningstjänsten. När de kom fram var rökutvecklingen kraftig, men det syntes inga lågor.

Annons

– Hon hade stängt alla dörrar och därmed strypt syretillförseln, så det var först när vi öppnade dörren på passagerarsidan som det slog upp lite lågor, men det tog vi snabbt hand om och branden var släckt inom fem minuter, berättar Roger Wirödal.

Inga personer kom till skada, men högra sidan av instrumentpanelen smälte. Vad som orsakade branden är okänt, men räddningstjänsten misstänker något elektriskt fel. Bilen bärgades från platsen.

Peter Maunula

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons