Annons

Biskopsvisitation i Vinslövs pastorat

VINSLÖV. Det blir biskopsvisitation i Vinslövs pastorat onsdagen den 17 oktober. Men det är inte på grund av konflikten mellan anställda och några kyrkonämndsledamöter, säger Stig Cederberg som är ordförande i det lokala kyrkorådet i Vinslöv. – Biskop Christina Odenbergs besök här var bestämt sedan tidigare.
Hässleholm • Publicerad 8 september 2001

– Den dagen gör hon ett besök i Västra Göinge kontrakt. Först i Norra Mellby på förmiddagen. På eftermiddagen i Vinslöv, och sedan Hässleholm med avslutande visitationsstämma i Hässleholms kyrka på kvällen. – Här i Vinslöv börjar besöket halv två på eftermiddagen med andakt i kyrkan. Efter kyrkkaffe i församlingshemmet är Christina Odenbergs önskemål att få träffa så många förtroendevalda som möjligt. Det är ganska troligt att konflikten som kulminerade i veckan då också kommer att tas upp, säger Stig Cederberg. Enligt vad stiftsjuristen Erik Ski känner till, kommer domkapitlet dock för ögonblicket inte att vidta några åtgärder på grund av bråket. – Efter skiljandet från staten har de enskilda pastoratet fått ett mycket större ansvar för arbetsmiljö- och personalfrågorna. Det är inte längre en angelägenhet för stiftet, utan bara då det gäller utövandet av prästämbetet. jan-tuve.truedsson @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons