Annons

Björksäter får ha öppet till tre

HÄSSLEHOLM. Restaurangen Björksäter i Hässleholm får danstillstånd till klockan 03.00 på morgonen. Det beslöt Kammarrätten i Göteborg i en dom och gick därmed emot polismyndigheten som ville att restaurangen ska stänga klockan 02.00. De boende i området har också klagat över verksamheten, men fick alltså inget gehör.
Hässleholm • Publicerad 18 september 2001

Länsrätten har tidigare beslutat till förmån för restaurangens sena dansverksamhet, men polismyndigheten överklagade beslutet till kammarrätten. Restaurangen gjorde gällande att några av konkurrenterna, Jägersbo och Tingvalla, har tillstånd att ha öppet med dans till klockan 3 på morgonen, vilket gör att konkurrensen inte sker på lika villkor. Polisen anförde att stängningstiden har mycket stor betydelse för polisens verksamhetsplanering och prioritering. – Hittills har vi utgått från att ingen nöjestillställning inom polisområde nordöstra Skånes sex kommuner normalt pågår efter klockan 02.00, menade polisen, men förgäves. För drygt två veckor sedan dömdes en av Björksäters vakter för misshandel av en av restaurangens gäster. Björksäter har tidigare beviljats ett serveringstillstånd för alkohol mellan klockan 11 och 03.00 av socialnämnden i Hässleholms kommun, men för att kunna anordna dans erfordras också ett danstillstånd. Det är detta tillstånd som överklagats av polisen. Polisen kan däremot inte överklaga ett serveringstillstånd av alkohol. Kammarrättens beslut kan överklagas till regeringsrätten, som kan meddela prövningstillstånd i vissa speciella fall, till exempel om fallet är av principiell betydelse. nyheter kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons