Annons

Blöta kläder avslöjade tjuv

HÄSSLEHOLM. Polis med polishund kom snabbt till inbrottsplatsen och en polishund började spåra de flyende tjuvarna. Polishunden förlorade spåret i ett våtmarksområde. När polisen senare påträffade en man med blöta skor och byxor, blev denne starkt misstänkt för delaktighet i inbrottet.
Hässleholm • Publicerad 7 september 2001

Mannen greps och vid senare förhör erkände han att han tillsammans med två andra brutit sig in i en kontorslokal vid Lamellvägen i Hässleholm och stulit datorutrustning till ett värde av 55000 kronor. På torsdagen åtalades tre män i åldrarna 20-22 år för inbrottet den 15 augusti i år. Den äldre av dem åtalades dessutom tre andra stölder i Tyringe den 19 juli endast ett par veckor efter det att han frigivits från ett tidigare fängelsestraff. Vid rättegången erkände de tilltalade brotten. De åtalade som är 20 och 21 år gamla är tidigare ostraffade och därför dömdes de till villkorlig dom och dagsböter på 120 x 30 vardera. Den stora frågan vid rättegången var den påföljd som 22-åringen skulle dömas till eftersom han vid två tillfällen tidigare dömts för liknande stölder till skyddstillsyn. Assistentåklagare Malin Paulsson menade att 22-åringen förbrukat det förtroende han fått vid tidigare domar. Varje gäng efter domarna har han återfallit i brottslig verksamhet. Åklagaren yrkade därför på minst 6 månaders fängelse för 22-åringen. Försvarsadvokaten Michael Korths Aspegren menade att 22-åringen inte fått någon riktig chans tidigare eftersom det inte gjorts upp någon behandlingsplan för honom. Försvararen yrkade därför på att den tidigare utdömda skyddstillsynen även skulle omfatta de nya brotten, samt att 22-åringen skulle genomgå den behandling som nu föreskrivits för honom. Tingsrätten dömde 22-åringen till fortsatt skyddstillsyn samt två månaders fängelse. Han ska också underkasta sig den behandlingsplan som Frivården gjort upp. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons