Bössinsamling till SJ

På måndagseftermiddagen genomförde Socialistiska partiet i Hässleholm, en bössinsamling utanför Resecentrum under parollen "Skänk en slant – Stöd SJ".
Hässleholm • Publicerad 31 januari 2011
Hans Wendel (till höger) får anslag till SJ under bössinsamlingen vid Resecentrum i Hässleholm.
Hans Wendel (till höger) får anslag till SJ under bössinsamlingen vid Resecentrum i Hässleholm.Foto: 

– Vi gör det här för att bilda opinion! Det är för illa, att så fort det kommer litet snö eller blir kallt så går inte tågen som de ska, säger Hans Wendel.

– Folk ger gärna både en och flera slantar, som vi sedan ska skicka upp till SJ. Tar inte regeringen ansvar för en fungerande järnvägstrafik så får vi resenärer ta vårt ansvar.

"Det blir en skammens peng till de ansvariga", påpekar SP i sitt flygblad. Där uppmanar man också resenärerna att mejla till infrastrukturministern varje gång ett tåg är försenat. Likaså att skriva på tågupprorets namninsamling på nätet, för högre anslag till järnvägen.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.